Elever påverkas av skolmat
Av LINDÄNGESKOLAN I SAMARBETE MED GRUNDSKOLEFOTBOLL MOT RASISMER
Publicerad 2023-06-09 07:52
Nu är det så att det är en hel del elever som inte äter skolmaten, därmed får barnen lågenergi och då kan de inte fokusera så väldans bra. Det är en hel del elever som skolkar lunchen för att de inte får i sig någon speciell näring för skolan serverar en hel del vegetariska rätter och inte så mycket kött, fisk och kyckling.
För det första är det viktigt att elever äter för att få energi att koncentrera sig på lektionen. Om de inte koncentrerar sig på lektionen kan det leda till att man inte får bra betyg. Det kan också bli att man inte komma till skolan för att man känner sig sjuk för man inte äter maten.
För det andra om maten är god och det finns fler alternativ skulle fler elever välja att äta och de skulle kunna orka med dagen. Eleverna blir gladare och kan koncentrera sig på lektionen. Då är det en mindre chans att eleverna minskar sitt betyg.
Många säger att eleverna kan hämta mat hemifrån och äta på rasten eller köpa något från cafeterian och äta det, men många elever har inte mat hemma eller pengar för att köpa från cafeterian. Några skolor har inte en cafeteria och några kanske har pengar för att köpa men alla har inte det.
Min text har handlat om skolmaten och hur den kan påverka eleverna på ett dåligt sätt och vad som skulle kanske hända om skolmaten förändras.
Den här situationen kan bli sämre då det är något vi måste prata om mer för elevernas framtid.
Signatur: Medina Rashid
Källor: (1) Medina Rashid
Dela
19 jun Elevartikel |
11 jun Elevartikel |
10 jun Elevartikel |
05 jun Elevartikel |
04 jun Elevartikel |
04 jun Elevartikel |
03 jun Elevartikel |
27 maj Elevartikel |
16 maj Elevartikel |
15 maj Elevartikel |
15 maj Elevartikel |
17 mar Elevartikel |
14 mar Elevartikel |
14 mar Elevartikel |
01 mar Elevartikel |
01 mar Elevartikel |
01 mar Elevartikel |
23 feb Elevartikel |
23 feb Elevartikel |
23 feb Elevartikel |
15 maj Professional |
23 nov Professional |
15 mar Professional |
14 mar Professional |
06 feb Professional |